torstai 29. tammikuuta 2015

Tinarasia Svenskt Tenn (antiikki postaus)

Tinarasia Svenskt Tenn

Tälläinen tinarasia Ruottalaisittain skrin. Ruottiksi käänsin siksi, että ko. rasia on vuonna 1924 perustetun Svenskt Tenn yhtiön tuotantoa. Kyseinen yritys toimii edelleen tuolla Ruottin maalla ja on tunnettu sisustuotteiden / designin myyjä edelleen. Rasia on varustettu Svenskt Tenn Stochmolm leimalla jossa nuo enkelit sekä vaakunalla ja vuosimerkinnällä S8 jonka perusteella onkin helppo sanoa rasian olevan vuodelta 1944. Tasan kyseiseen rasiaan en ole törmännyt muualla koska olivat osasta yksittäiskappaleita ja tämäkin saatettu tehdä jollekin henkilölle tai yritykselle josta merkkinä on ollut tuo kannessa oleva CVW (ehkä nimikirjaimet tms joku joka tietää saa kertoa)... Suunnittelijoita ei tietääkseni näille erilaisille rasioille oikein ollut kuin Anna Petrus sekä toinen perustajista Estrid Ericsson (pyöritti yritystä 85 vuoden ikään saakka). Itselle tämä jäi käteen sen mukavan yksinkertaisen muotoilun, merkin, materiaalin ja jämäkkyyden takia. Rasia kelpaisi painonsa takia melkein paperipainoksi mutta toimii myös hyvin omassa hommassaan rasiana (muutama penni onkin sinne eksynyt). Hienosti säilynyt pala naapurimme historiaa ja mikä tärkeintä täysin toimiva esine ja todennäköisesti toimii vielä seuraavankin 70 vuoden päästä.


Valmistusvuosi: 1944 (S8)


Arvo: jopa 500-1000€ mutta alle 200€ ei yhtään ko. ajanjakson Svenkst Tenn rasiaa ole myyty ja useimmat on myyty jopa 1200€ hintaan (hinnat ruottin kaupoista jossa menekki parempaa), että jotain siltä väliltä tämäkin on vaikka melko yleisiä somisteluita ei tässä askissa ole mutta tuo "kulta" reunus korvaa ne useimmiten näissä ko yrityksen tuotannoissa (minulle tämä on silti arvoton / korvaamaton, siis sekä että).
Löytyi: kirpputorita


Maksoi: muistaakseni 10€

Toivon näihin postauksiin kommentteja ja otan mielelläni vastaan myös lukijoiden antiikkia joista sitten teen tutkimuksen tai käytän lukijan itse tekemään (tarinat antiikin taustalla ovat usein myös hienoja). Miten vain. Isommat jutut ja artikkelit voi lähettää testitjatekeleet@gmail.com ja lisäilen ne tänne.

Kommentoikaa rohkeasti vaan.Jos kiinnostuit jostain blogilla muista tykätä facebookissa (oikealla ylhäällä on nappula) niin saat jatkossakin tiedon kun tulee jotain uutta :) . Pelkästään tästä tekstistä tykkäät helposti tuossa alla olevan napin painalluksella.  Loppuun vielä suuri kiitos kun lueskelit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoida ei saa vaan kuuluu. Kysykää rohkeasti tai neuvokaa vaikka minua jos teen liian vaikeasti.