sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Öljykynttilä 3 - liekkinen (tunnistus apua)
Nyt on tullutkin ongelma. Ostin tälläisen öljykynttilän joskus noin 3vuotta sitten kirpputorilta ja silloin sen löysin netistäkin. Oli jonkinlainen design esine, käsityönä puhallettu ja arvoltaan taisi olla jopa yli 100€. Nyt kun piti taas vähän perehtyä ko. esineeseen kävikin niin ettei enää tietoa niin vaan löytynytkään. Ehkä voisi olla Jon Wolfardin tekele mutta enää ainakaan ei hänen tai tarkemmin hänen ja hänen vaimonsa Lindan omistaman yrityksen nettisivulta enää löydykään tälläistä mallia. On vain "yksipalloisia" versioita joka nyt on omasta mielestäni täysin eriasia. Hänen malleissaan myös nuo alailmanottokolot ovat erilaiset mutta onko joskus ollut muunlaisia? Enpä tiedä niin.... 


Muistan elävästi että tämä ei ollut mikään kiinan tuote mutta en vaan enää löydä tarkkaa tietoa mistään. Hyviä tuntomerkkejä on esimerkiksi nuo kolme koloa alareunassa joista se saa ilmaa sekä tietenkin se, että noita palloja on 3kpl. Tämä on lisäksi melko korkea malli kun näitä vastaavia lyhtyjä lähes kaikenlaisia on aina tarjolla monia eri tuuma kokoja joilla viitataan aina esineen korkeuteen. Tämä on 15" malli eli isoimpia mitä näitä on. Lasikuitu sydämet löytyy noista palloista ja käyttää lamppuöljyä / parafiiniöljyä. Palaa kuin tavallinen kynttilä mutta varmaan yhdellä tankkauksella päiväkausia. Sen verran riittoisaa palamista tuntuu olevan. 


Nyt jos jonkun selkäpiiti riipii ja tietää mistä on kyse niin voisi avata sanallisen arkkunsa ja auttaa minut "pulasta". Olisihan se hieno taas tietää mistä päin maailmaa tämä on tullut. Tyhmä kun ei aikanaan tullut laitettua tietoja muistiin.

Kiitos.

Ennenkuin saan lisätietoa on tilanne tämä.


Arvo: Ei myynnissä mutta epäilty arvo on tuolla 100€ yläpuolella

Löytyi: kirpputorilta

Maksoi: 20€

Jos kiinnostuit jostain blogilla muista tykätä facebookissa (oikealla ylhäällä on nappula) niin saat jatkossakin tiedon kun tulee jotain uutta :) . Pelkästään tästä tekstistä tykkäät helposti tuossa alla olevan napin painalluksella.  Loppuun vielä suuri kiitos kun lueskelit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoida ei saa vaan kuuluu. Kysykää rohkeasti tai neuvokaa vaikka minua jos teen liian vaikeasti.